Gevulde zoete puntpaprika door Suzanne
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Vandaag de eerste gastblog! De gastblog is geschreven door Suzanne. Ik ken Suzanne via social media, ze heeft een blog met lekkere en gezonde recepten. Zelf maak ik ook regelmatig iets wat ik op haar blog heb gezien. De gevulde zoete puntpaprika is duidelijk mijn favoriet. Ik heb het al regelmatig klaar gemaakt voor verschillende mensen en iedereen is enthousiast! Ook heel fijn, dit recept is snel klaar en is makkelijk te maken.
Ik zou zeggen, neem een kijkje op haar blog, het is zeker de moeite waard! puursuzanne.wordpress.com

 

Via Social Media heb ik Yara en haar fijne blog leren kennen. Yara heeft pas voor mijn een gastblog geschreven over een heerlijke appeltaart, dus toen ze vroeg of ik voor haar ook een gastblog wilde schrijven, twijfelde ik geen seconde. Ik zal me allereerst even voorstellen. Ik ben Suzanne, 27 jaar en woonachtig in het Brabantse land (Oss).

Ik vind het erg leuk om in de keuken te staan en van alles uit te proberen. Vooral in het weekend als ik er de tijd voor kan nemen. Ik kookte al veel zonder pakjes en zakjes. Begin dit jaar ben ik ook boeken gaan lezen over voeding. Ik ben mij bewuster geworden wat goed en ‘slecht’ voor je lijf is en wat voeding met je lichaam doet. Ik probeer nu zo min mogelijk tarwe en suikers binnen te krijgen. E-nummers is iets wat ik ook zoveel mogelijk probeer te vermijden. Mijn zuivel inname is ook sterk verminderd. Het is echter niet iets wat van één op andere dag is gegaan, het is een proces waar je in gaat. Ik lees alle etiketten in de supermarkt en probeer zoveel mogelijk zelf te maken. Daarom ben ik net als Yara een blog begonnen om al mijn recepten te bundelen. Fijn zo alle recepten bij elkaar te hebben vooral geweldig om dat met iedereen te kunnen delen.

Mijn vader is paprikateler, ik ben dus opgegroeid met de paprika. Ik vind het daarom extra leuk om daar gerechten mee te maken. Ik ben zelf erg dol op gevulde paprika’s, daarom deel ik daarom een heerlijk gevulde paprika recept met jullie. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Liefs,

Suzanne

Gevulde zoete puntpaprika

Wat heb je nodig?

Oven

* 2 zoete punt paprika’s

* 100 gram geitenkaas

* 3 eetlepels honing

* 3 theelepels groene pesto

* 15 gram walnoten, in fijne stukjes

* 10 gram pijnboompitten

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd de paprika’s doormidden en haal de steel en pitjes eruit.

3. Doe de pesto, de honing, de geitenkaas en de walnoten in een kom, en meng dit goed door elkaar met een vork.

4. Vul de gehalveerde paprika’s met het geitenkaasmengsel. Garneer de paprika’s met de pijnboompitten.

5. Doe de paprika’s voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Geniet ervan!

Dit zal je ook leuk vinden: