Een van mijn favoriete recepten: Lasagne!
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Lasagne is een van mijn favoriete gerechten om te maken als er vrienden of familie komen eten. Het is makkelijk om te maken, je kan het van te voren maken en in de oven zetten als je gasten er (bijna) zijn. Ondertussen kan je het aanrecht al lekker helemaal schoonmaken en hoef je na het eten alleen maar de ovenschaal, borden en bestek in je vaatwasser te mikken. Zo hoef je niet heel de tijd in de keuken te staan, kan je gezellig bij je gasten gaan zitten. En iedereen vind het lekker, ook niet onbelangrijk. Ik hou ervan om zoveel mogelijk zelf te maken, zo heb ik de tomatensaus en de lasagnebladen zelf gemaakt, echt heerlijk allebei. (de zelfgemaakte lasagnebladen staan niet op de foto) De courgette en rode pepers op de foto komen uit mijn eigen tuin :D.

Ingrediënten:

  • 250 gram gehakt
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 gram wortel
  • 100 gram courgette
  • 2 uien
  • 2  teentjes knoflook
  • Lasagne bladen
  • 3 bollen mozzarella
  • Een pot tomatensaus
  • Blikje tomatenpuree
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder, tijm, rozemarijn, basilicum
  • 2 rode pepers / theelepel sambal

Voor de bechamelsaus:

  • 50 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • 350 ml melk

Lasagne

 

Zo maak je de lasagne

Ui snipperen, knoflook en rode peper fijn snijden. De zaadjes van de rode peper gooi je weg. Snijd de rest van de groenten ook in stukjes.

 

Olie verhitten in een grote pan, knoflook en ui aanfruiten. Dan het blikje tomatenpuree erbij, dit bak je even mee, zo komen de smaken goed vrij. Dan het gehakt erbij. Als het vlees goed gebakken is, groenten erbij en even een tijdje alles samen bakken zodat de groenten ook wat zachter worden.

 

Ondertussen maak je de bechamelsaus. Laat de boter op laag vuur smelten, voeg dan de bloem toe en roer goed door en laat het een beetje gaar worden. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot het een mooi dun sausje is.

 

Voeg de tomatensaus en de rest vab de kruiden bij de groenten en het gehakt en meng alles goed door. En laat nog even 3 min pruttelen.

 

Verwarm je over voor op 200 graden.

 

Lasagne schaal invetten, op de bodem een beetje bechamelsaus, dan 1/3 van de tomatensaus, dan bechamelsaus, lasagne bladen. Dit 2x herhalen en eindigen met tomatensaus en bechamelsaus en daarover lekker veel geraspte kaas of in stukken gescheurde mozzarella.

 

30 min in de oven op 200 graden en klaar!

 

Lasagne

Dit zal je ook leuk vinden: