Groentefriet uit de oven + broodje kikkererwtenburger
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Via een vriendin kwam ik op het idee om een zak groentefriet te kopen. Iets wat ik zelf nooit zou kopen, want je kan toch ook zoete aardappelen en pastinaak in reepjes snijden en als een soort friet eten? Dat kan ook, en dat is ook heel erg lekker trouwens, maar deze groentefriet smaakt gewoon echt naar friet! Maar dan ietsje anders natuurlijk. Ze worden namelijk ook super lekker krokant. Nu ik erover schrijf zou ik er zo weer zin in hebben. Je kan de groentefriet bakken in de oven (zonder olie!), in de actifry (hoe dat werkt werk weet ik niet, want die heb ik niet) of frituren (wat ik zelf dus niet zou doen want dat vind ik juist zonde, dan is er niks gezonds meer aan!) De groentefriet is gemaakt van witte bonen, wortel en maïs.

groentefriet

“In Groentefriet zitten voor 75% witte bonen, wortel en maïs, in deze volgorde van belangrijkheid. Groente is een eetbaar plantendeel. 

Daarnaast bevat Groentefriet scharrelei-eiwit, gemodificeerd maiszetmeel, plantaardige olie (raapzaadolie), kruiden en specerijen. Het ei-eiwit en het gemodificeerd zetmeel zorgen voor binding en stevigheid. De kruiden en specerijen voor de smaak en omdat het kort is voorgebakken in plantaardige olie zit er ook een hoeveelheid raapzaadolie in. Er wordt geen zout toegevoegd, zodat ieder dit zelf naar smaak kan toevoegen of weglaten.” 

“Eigenlijk combineren we in Groentefriet drie prachtige grondstoffen die de natuur ons schenkt in een combinatie zodat we het met recht een Superfood zouden kunnen noemen. Een hoog vezelgehalte (Vezelrijk), een hoog eiwitgehalte (Bron van eiwitten), een gemiddelde hoeveelheid langzame/goede koolhydraten (lage Glycemische Index van ca. 38) en een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen (Rijk aan Vit A, B1, B2 en bron van Vit B11, Kalium en Koper). Niet voor niets mag Groentefriet het “Gezondere Keuze” log voeren.”

Waar te koop?
De groentefriet kan je vinden in het vriesvak bij Albert Heijn en bij Plus. Een zak á 600 gram kost €2,99, maar toen ik het gister kocht, lag er een stapel vouchers bij, die je dus €1,- korting geeft op de groentefriet! Een extra reden dus om gauw naar de supermarkt te gaan toch?

Meer weten over groentefriet? Lees erover op www.groentefriet.nl

Zelf maken: Groentefriet uit de oven met een broodje kikkererwtenburger
Om een complete maaltijd te maken, leek het me leuk om er ook een broodje met een burger bij te serveren, en deze keer geen hamburger maar een kikkererwtenburger. Ik kocht de kruidenmix voor kikkererwtenburger van Verstegen (te koop bij de meeste supermarkten), en bakte 3 burgers.
Op het broodje legde ik eerst wat rucola, toen de kikkererwtenburger, wat plakjes komkommer en als laatste een paar plakjes tomaat. Ondertussen hadden de groentenfrieten lang genoeg gebakken in de oven en konden we aan tafel. Dit allemaal kostte bij elkaar nog geen 20 minuten!

Kikkererwtenburger

Groentefriet en kikkererwtenburger Foto’s gemaakt door Marieke Lodder

Dit zal je ook leuk vinden: