Bananenbrood
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Er zijn heel veel verschillende recepten om bananenbrood te bakken, en dit is mijn versie! Simpeler dan dit kan het niet. :) 
Je zou nog kunnen variëren door er bijvoorbeeld stukjes pecannoten of andere noten door heen te mixen.
Dit bananenbrood is lekker bij de lunch, zoet of hartig belegd, allebei lekker. Maar ook lekker bij een kopje thee. 

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Beslagkom
  • Cakevorm

Nodig voor het bananenbrood:

  • 2 rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 80 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel speculaas- en koekkruiden
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 ml water
  • 30 ml ahornsiroop (agavesiroop of honing kan ook)
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je het bananenbrood
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met kokosolie.

Mix de bananen tot een prutje, en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Mixen tot alles goed door elkaar is.

Giet het beslag in de cakevorm, verdeel eventueel gelijkmatig met een spatel, en bak in 35 tot 40  minuten het bananenbrood. Controleer of het bananenbrood goed is door met een satéprikker in het brood te prikken. Als deze er schoon uit komt, is hij goed!

Succes!

Bananenbrood

Dit zal je ook leuk vinden: