Gezond pizzabroodje zonder meel
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Dit broodje is de ideale vervanger voor echt brood, het is zonder meel. Alleen met noten en zaden. En je kan eindeloos variëren met dit recept!

Nodig:

  • Keukenmachine
  • 70 gram havermout
  • 145 gram pompoenpitten
  • 75 gram amandelmeel (of hele amandelen, dan maak je zelf meel van de amandelen in de keukenmachine)
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 35 gram gebroken lijnzaad
  • 20 gram / 3 eetlepels vlozaad (psyllium vezels)
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel chiazaadjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 6 gedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • Theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Doe de havermout, het amandelmeel en 90 gram van de pompoenpitten in de keukenmachine en pulseer tot je een meel hebt. Tussendoor misschien de keukenmachine even uitzetten want kan zijn dat hij te warm wordt.

Doe het meel in een kom en voeg de rest van de pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, vlozaad, chiazaden en Italiaanse kruiden toe. Meng dit goed door. Voeg het blikje tomatenpuree toe, roer door en voeg daarna het water toe en weer alles goed mengen.

Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en roer er doorheen. Voeg paprikapoeder, peper en zout naar smaak toe.

Warm ondertussen de oven op, op 175 graden. Laat het deeg een half uur staan zodat het wat dikker kan worden, het vlozaad neemt namelijk veel water op. Bestrijk de binnenkant van een bakvorm met kokosolie (olijfolie kan ook).

Deeg pizzabroodje

Doe na een half uur het deeg in de bakvorm en druk het een beetje plat zodat het overal even dik is. Bak het broodje in het midden van de oven 45 minuten. Als het goed is, is hierna de bovenkant een beetje bruin en krokant geworden. Haal het broodje eruit en laat even afkoelen. Probeer voorzichtig het broodje uit de bakvorm te halen en op zijn kop zonder bakvorm terug in de oven te plaatsen. Bak het broodje nog eens 20 minuten.

Tussendoor kan je met een satéprikker in het midden van het broodje prikken, als deze er helemaal droog uitkomt is hij goed.

Succes!

Broodje in de koelkast bewaren!

Gezond pizzabroodje

Dit zal je ook leuk vinden: