Quinoasalade met mango en geitenkaas
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Op zondag eten wij altijd friet en dat vind ik heel erg lekker, maar wil het eigenlijk niet eten. Dus heb ik van tevoren iets lekkers en gezonds gemaakt, zodat ik de friet kon weerstaan.
En dit is het geworden! Een quinoasalade met rucola, fruit en geitenkaas. Ik at het gisteren als avondeten maar als lunch is het natuurlijk ook heel geschikt.

Nodig voor 1 persoon:

  • 50 gram quinoa
  • Halve mango in stukjes
  • 3 stukjes geitenkaas van 1 rolletje van 100 gram
  • Handje rucola
  • 2 trostomaatjes in in partjes
  • Klein handje zonnebloempitten
  • 3 eetlepels granaatappelpitjes
  • Dressing van agavesiroop, wittewijnazijn en extra vergine olijfolie (Lees hier voor de verhoudingen.)

Zo maak je het:

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en laat daarna even afkoelen.

Snijd de mango en tomaatjes in stukjes.

Meng in een kom de gekookte quinoa met de rucola, mango en tomaten, voeg de granaatappelpitjes en zonnebloempitten toe. Maak de dressing en giet er overheen. Meng alles goed door elkaar.

Versnipper als laatste de geitenkaas eroverheen.

That’s it!

 

quinoa salade met mango en geitenkaas

Dit zal je ook leuk vinden: