Quinoasalade met feta, lente ui en granaatappel
2 votes, 5.00 avg. rating (95% score)

Vanmiddag heb ik weer zo’n lekkere salade gegeten! Ik zou hem zo weer als avondmaal willen eten. Ook ziet de salade er super leuk uit vanwege alle kleurtjes. De verschillende smaken door elkaar geven een verrassend lekker effect. Marieke heeft de foto’s weer gemaakt, dankjewel daarvoor! Super leuk om samen mooie foto’s ervan te maken.

Nodig voor 2 personen:

  • 100 gram quinoa
  • Halve komkommer
  • Halve gele paprika
  • 3 stronkjes lente ui
  • 100 gram gerookte kipfilet (je kan ook zelf kipfilet bakken, wat je lekker vind)
  • 1 granaatappel
  • Half pakje feta

Zo maak je de quinoasalade
Kook de quinoa volgens de verpakking.

Snijd de komkommer, gerookte kipfilet en paprika in blokjes en de lente ui in ringetjes. Maak de granaatappel open en haal alle pitjes eruit.

Verdeel de quinoa over 2 borden en strooi de komkommer, kipfilet, paprika en lente ui over de quinoa. Verkruimel de feta en strooi eroverheen, en als laatste ook de granaatappelpitjes.

Eet smakelijk!

Variatie:
Het is ook heel lekker om de paprika te vervangen voor mango, en de feta te vervangen voor cottage cheese. Eventueel wat noten door de salade is ook erg lekker!

Quinoasalade

Dit zal je ook leuk vinden: