Zelf wraps bakken met quinoameel
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Omdat ik al een hele tijd geen brood meer eet, wordt mij vaak gevraagd wat ik dan wel eet tijdens de lunch. De meeste Nederlanders eten brood, brood en nog eens brood! De laatste tijd zijn er steeds meer mensen die geen of minder brood gaan eten, dit omdat het de laatste tijd vaak in de media is en in boeken lees je vaak dat brood niet zo gezond is. De meningen zijn hier flink over verdeeld. Ik laat mijn mening hierover achterwege omdat de hoofdreden waarom ik geen brood eet, is omdat ik het gewoon niet lekker vind.

Dus, wat eet ik dan? Meestal eet ik tussen de middag overnight oats omdat het binnen 5 minuten is klaargemaakt en dan zet ik het in de koelkast, en het is makkelijk om mee te nemen naar mijn werk. Maar als ik tijd heb, dan maak ik meestal iets anders! Deze keer heb ik wraps gebakken met quinoameel.

Ik heb het ideetje van de wraps van Suzanne, zij bakte wraps met speltmeel. Ik had nog een pakje quinoameel in de kast staan dus ik maakte ze deze keer met quinoameel! En het resultaat is super! De smaak is erg lekker en je kan super goed bakken met quinoameel. Dit is een blijvertje.
Je kan deze wraps net als ik als lunch eten, maar natuurlijk ook als avond maal.

Het recept voor 5 wraps

  • 200 ml water
  • 100 gram quinoameel (of speltmeel!)
  • 1 biologisch ei
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje peper en zout
  • 1 theelepel rozemarijn (of andere kruiden die je lekker vind)

Zo maak je de wraps
Mix in een kom alle ingrediënten goed door elkaar, met een mixer of garde, maakt niet uit, als er maar geen klontjes in zitten.

Zet de koekenpan op het vuur en verhit wat kokosolie. Bak de wraps één voor één net als een pannenkoek in de pan.

Eet de wraps warm of koud, met het beleg dat je maar wilt! Ik heb deze keer mijn wrap belegd met rucola, geitenkaas, stukjes gedroogde vijg (verse vijg zou nog lekkerder zijn maar die hebben we deze tijd van het jaar helaas niet!), walnoten en wat honing. Heerlijk waren ze!

wraps

Dit zal je ook leuk vinden: