Zelf cashewnoten yoghurt maken
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Afgelopen vrijdag heb ik voor het eerst cashewnotenyoghurt gemaakt. Grote kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt, ik ken het ook nog maar pas hoor! Ik kwam het een keer tegen op internet. Omdat ik het niet kende trok het meteen mijn aandacht. Ik heb het een hele tijd uitgesteld om te maken maar het is zo simpel om te maken! Én lekker! Dit was zeker niet de laatste keer dat ik het maakte.
Zelf vind ik het lekker om als je het gaat eten wat kaneel toe te voegen en wat (gedroogd) fruit, noten en zaden.
Je kan deze cashewnoten yoghurt eten als ontbijt, toetje, of gewoon wanneer je er zin in hebt, als tussendoortje! 

Dit heb je nodig voor ongeveer 750 ml cashewnoten yoghurt:

  • Een glazenpot (waar ongeveer 750 ml in past, of je verdeeld het over 2 kleinere potten)
  • Kaasdoek
  • 250 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 2 capsules acidophilus (dit is probiotica, dit kan je bijvoorbeeld bij de Tuinen kopen)
  • Water
  • Blender

Zo maak je de cashewnoten yoghurt:

Voordat je de cashewnoten yoghurt gaat maken, moet je de cashewnoten een nachtje, of minstens 4 uur in water weken. Zo worden ze zachter en kan je ze goed fijn malen in de blender.

Als je de cashewnoten geweekt hebt, kan je beginnen. Spoel het weekwater weg en spoel de cashewnoten nog even af met schoon water.

Doe de cashewnoten in je blender, voeg water toe tot de cashewnoten net onder water staan. Open 3 capsules acidophilus en voeg toe aan de inhoud van de blender. Zet de blender minstens 2 minuten aan zodat het een geheel wordt.

Doe de cashewnoten yoghurt in een glazen pot, dek af met het kaasdoek, doe er een elastiekje omheen zodat het blijft zitten, en zet voor minstens 36 uur in de koelkast. Hierna heb je een heerlijk gefermenteerde cashewnoten yoghurt.

En dat is het! Zo simpel!

cashewnotenyoghurt

cashewnoten yoghurt

 

Dit zal je ook leuk vinden: