Zo maak je zelf makkelijk granola
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Het stond al lang op mijn to do lijstje: zelf granola maken! Granola is een mengsel van geroosterde noten, granen en zaden. Het lijkt een beetje op muesli, maar doordat granola geroosterd is, heeft het een lekkere krokante smaak.
Nadat ik meerdere keren van een vriendin hoorde dat het zo lekker is, hebben we het een keer gemaakt toen ze bij mij langs kwam. En ik kan niet anders zeggen dan dat het inderdaad super lekker is! Ook erg fijn dat het makkelijk en snel te maken is. Heerlijk door de yoghurt, kwark of als topping op je smoothie.

Je kan zelf eindeloos variëren met ingrediënten, ik heb dus maar van alles erdoor heen gedaan wat ik in huis had.

Nodig voor ongeveer 400 gram granola:

  • 100 gram havermout
  • 25 gram sesamzaadjes
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 25 gram gedroogde cranberry’s
  • 30 gram paranoten (ongebrand en ongezouten)
  • 20 gram pecannoten (ongebrand en ongezouten)
  • 20 gram geraspte kokos
  • 40 gram kokosolie
  • 45 gram honing
  • Koek en speculaaskruiden naar smaak (ongeveer 2 theelepels)

Zo maak je de granola:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal. Snijd de noten iets kleiner (tenzij je hele noten door je granola wilt natuurlijk)

Smelt de kokosolie en voeg samen met de honing toe aan het mengsel.

Roer en schep alles goed om zodat de olie en honing overal verspreid is.

Bak de granola in 25 tot 30 minuten, iedere 10 minuten even omscheppen.

Goed af laten koelen en in een afsluitbaar doosje of pot bewaren.

Tip: Ook super leuk om aan iemand cadeau te doen, verpakt in een leuk glazen potje! Zo heb je een leuk, persoonlijk,  origineel én gezond cadeautje!

Granola Granola

Dit zal je ook leuk vinden: