Zelf amandelmelk maken
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

De lekkerste melkvervanger vind ik toch wel amandelmelk, ik koop het regelmatig gewoon zo in een pak, omdat dat gewoon makkelijk is. Ik had al vaak op internet en in boeken voorbij zien komen dat het zo makkelijk is zelf te maken. Rens Kroes zette het een paar dagen geleden op haar website dus ik vond het tijd om het ook eens te gaan maken.

Nodig:

  • Blender
  • 1 liter water
  • Snufje zout
  • Kaneel naar smaak
  • 250 gram ongebrande, ongezouten amandelen
  • Kaasdoek (deze heb ik gewoon in een stoffenwinkel gekocht, leg uit waar je het voor wilt gebruiken en dan weten ze het wel)

Zo maak je de melk
Week een nachtje de amandelen in water (8 tot 12 uur), spoel ze de volgende dag goed af met schoon water en doe ze dan in de blender met een liter water. Blend het 2 minuutjes. Voeg een snufje zout en kaneel toe eventueel nog wat agavesiroop of ahornsiroop als je het wat zoeter wilt. Blend nog een paar seconden.

Hang de kaasdoek in een zeef, leg de zeef over een kom, giet de amandelmelk erin, zo kan het melk in de kom uitlekken. Als het bijna uitgelekt is pak je de kaasdoek en probeer je nog zoveel mogelijk melk eruit te wringen.

Daarna kun je de pulp nog gebruiken om iets mee te bakken. (Zie vorige post, de amandelmuffins)

Daar gaan we dan..

Amandelmelk maken

Amandelmelk

 

 

 

Dit zal je ook leuk vinden: