Zo maak je zelf je Chai Latte!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Chai Latte, ik heb het al zo vaak op Instagram voorbij zien komen. Het leek me eigenlijk 3x niks dus nooit geprobeerd. Afgelopen zondag belandde ik met mijn vriend en de hond in een strandtent. Op het tafeltje stond een kaartje met dat ze nu ook Chai Latte serveerde. Ik besloot om dan toch maar eens een keertje zelf een Chai Latte uit te gaan proberen, dat het zo lekker is schrijven al die meiden op Instagram toch niet voor niks? En nee, dit schrijven ze inderdaad niet voor niks! Na één slokje was ik al verliefd! Enthousiast liet ik het aan mijn vriend proeven maar die keek me met een gefronst gezicht aan dat dit echt wel een vrouwendrankje is, en nam gauw weer een slokje van zijn zwarte koffie.

Maar wat is nou eigenlijk een Chai Latte? 
Chai betekent eigenlijk thee, in Nederland kennen we Chai thee vooral als een thee met een mengsel van typische Indische kruiden en specerijen. Er zijn veel verschillende kruiden die gebruikt worden voor een chai thee, de meesten die gebruikt worden zijn: kaneel, kardamom, kruidnagel, gember en peper.
Latte betekent melk, een Chai Latte is dus chai thee met melk. En als je het zo leest, klinkt het eigenlijk ook helemaal niet lekker. Maar ik ben zo blij dat ik het geprobeerd heb!

Het is echt een heerlijk winters drankje. Het is lekker zoet en kruidig. Ik weet zeker dat ik zou schrikken als ik wist hoeveel suiker er in de Chai Latte zat die ik zondag dronk. En waarschijnlijk was het ook met volle melk. Maar het was zondag en ik vond dat ik mocht genieten! En bestelde er dus nog één.

Nu wilde ik natuurlijk dit lekkere drankje zelf gaan maken maar dan iets minder slecht. Ik heb meteen een lekkere chai thee gekocht van Yogi Tea, een biologisch theemerk met lekkere, eigen smaken. Ook wilde ik liever geen volle melk gebruiken dus gebruik ik mijn zelfgemaakte amandelmelk. En in plaats van die schepjes tafelsuiker kies ik voor kokosbloesemsuiker of een scheutje ahornsiroop of agavesiroop.

Nodig:

  • 1 theezakje chai thee
  • Amandelmelk
  • Melkopschuimer
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker (of een scheutje ahorn- of agavesiroop)

Zo maak je de Chai Latte

Kook water voor een halve kop thee en giet dit in je kopje over het theezakje heen. Laat minstens 5 minuten trekken.

Verwarm de amandelmelk op in een pannetje of magnetron, het moet niet gaan koken. Schuim de warme melk op met een melkopschuimer en giet het bij de thee.

Voeg 2 theelepels kokosbloesemsuiker toe (Zo veel?! Ja zo veel! Voor deze ene keer mag het!) en roer goed door, strooi er eventueel nog wat kaneel over. En genieten maar!

chai latte

chai thee

 

Dit zal je ook leuk vinden: