Bietenhummus
2 votes, 5.00 avg. rating (95% score)

Alweer even geleden dat ik een nieuw berichtje poste.. Ik heb de laatste tijd weinig tijd over waardoor mijn blog op een laag pitje is komen te staan. Wil niet zeggen dat ik niet meer gezond eet! Zeker wel. Alhoewel ik de laatste weken steeds vaker ‘de fout in ben gegaan’. Ach, soms is het gewoon even lekker om niet te streng voor jezelf te zijn. De afgelopen weken heb ik een aantal zakken chips verslonden en ben ik zelfs met mijn vriend door de Mcdrive gereden! Ik heb er in ieder geval van genoten.

Al dat cheaten zorgt er uiteindelijk ook voor dat ik mezelf een extra schop onder m’n kont geef en keihard mijn best doe in de sportschool. Maar vanaf nu ga ik weer wat strenger voor mezelf worden want ik heb een bepaald doel voor ogen en al die chips en kipnuggets helpen me daar niet naartoe.

Dus tijd om weer wat nieuws te maken, want afwisseling zorgt ervoor dat je eetpatroon niet saai wordt. Hier dus een nieuwe variant op hummus, namelijk bietenhummus. De smaak van de bietjes zijn niet overheersend, maar het ziet er wel heel leuk uit, en bietjes zijn hartstikke gezond!

Pak je keukenmachine maar uit de kast en ga aan de slag!

Nodig:

  • 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 40 ml water
  • 35 ml citroensap
  • 35 ml extra vergine olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 gekookte bietjes, in stukken gesneden

Zo maak je de bietenhummus:

Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken in een vergiet.

Pureer dan al deze ingredienten in je keukenmachine. Proef tussendoor of er nog meer peper en zout, olijfolie en citroensap in moeten. Maak de bietenhummus zoals jij het lekker vindt!

Je kan de bietenhummus een paar dagen in een glazen pot in de koelkast bewaren. De hummus is super lekker als dip voor je groenten, op een toastje, cracker of boterham, of als spread in wraps.

Succes!

bietenhummus

bietenhummus

Dit zal je ook leuk vinden: