Hummus
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Ik had nog nooit hummus gegeten voor ik het kookboek van Amber Albarda had gekocht. Het sprak me niet aan omdat ik het niet echt kende, en het ziet er ook niet super smakelijk uit. Maar omdat het een erg gezonde dip is, besloot ik het toch maar een keer te proberen. En met succes! Ik vind het erg lekker om het te gebruiken als dip bij wat wortels, stukjes komkommer, paprika, tomaatjes, of lekker op een toastje of stukje brood.
Ook fijn dat het zo simpel is om te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een keukenmachine (met een blender zal het denk ik ook wel lukken) en de ingrediënten.
Dit hummus-recept kun je zien als een basisrecept. Je kan er eindeloos mee variëren door verschillende kruiden (basilicum, kerrie, komijn, paprikapoeder, chilipoeder etc.) of groenten (geroosterde paprika, pompoen, rode biet etc.) eraan toe te voegen.
De hoeveelheid van dit recept past precies in een jampotje. Je kunt de hummus een paar dagen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten voor hummus:

  • 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 40 ml water
  • 25 ml citroensap
  • 25 ml extra vergine olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je de hummus:
Pureer al de ingrediënten in een keukenmachine behalve het teentje knoflook, deze pureer je eerst met een knoflookpers. Voeg de geperste knoflook toe aan de rest en laat de keukenmachine nog even draaien. Proef tussen door de hummus, voeg eventueel nog wat meer peper en zout toe, als je dit lekker vindt.
Humus

Heeft er iemand nog een lekker recept voor hummus? Ik lees het graag!

Dit zal je ook leuk vinden: