Pompoenhummus
2 votes, 5.00 avg. rating (95% score)

Een tijdje geleden postte ik een receptje om zelf hummus te maken, maar ik heb nu eigenlijk een betere, namelijk pompoenhummus! Ik ben sinds ik de pompoen ontdekt heb, gek op pompoen. Vooral de flespompoen, die is een beetje zoet. Ik heb pompoenhummus vorig jaar voor het eerst geproefd in een restaurant en ik heb spijt dat ik het niet eerder heb geprobeerd te maken want het is zo lekker. 
Deze pompoenhummus is lekker op een toastje of lekker als dip met wat komkommer, paprika of tomaatjes.

Dit heb je nodig voor een grote pot pompoenhummus:

  • 1 flespompoen
  • 1 blikje kikkererwten
  • Eetlepel tahin
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en (Himalaya)zout
  • Een snufje kaneel
  • Een snufje kerriepoeder
  • Extra vergine olijfolie
  • Keukenmachine

Zo maak je de pompoenhummus

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de flespompoen in grove stukken, haal het draderige vruchtvlees en de pitten eruit. (Hoeft dus niet geschild te worden) Vet een ovenschaaltje een beetje in met kokosolie of olijfolie. Doe er de stukken pompoen in. Bestrijk de stukken pompoen met wat olie en sprenkel er wat peper en zout overheen.

Zet het ovenschaaltje met pompoen een half uur in de oven. Hou op het laatst goed in de gaten of het niet verbrand! Het gaat erom dat hij zacht wordt.

Doe al de ingredi├źnten in de keukenmachine met een scheut olijfolie. Laat de keukenmachine draaien en voeg nog wat meer olijfolie toe tot het de gewenste dikte heeft. Voeg eventueel wat meer peper en zout naar smaak toe.

Serveren met wat reepjes groente, toastjes of op brood. En smullen maar!

pompoenhummus

Dit zal je ook leuk vinden: