Walnoten pesto
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Wij hebben thuis een enorme mand vol met walnoten staan, dus hier wilde ik iets mee gaan maken. Toen kwam ik op het idee om zelf pesto te maken, en dan de pijnboompitjes te vervangen door walnoten. Het resultaat was super! Geen toastjes bij nodig, alleen een lepeltje! Zo lekker!

Ik heb de pesto in een lege jampot gedaan, zag er leuk uit en je kan het dan nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

Nodig voor 1 potje pesto:

  • 80 gram geroosterde walnoten
  • Een grote hand verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Ongeveer 50 gram Parmezaanse kaas
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Keukenmachine

Zo maak je de pesto
Rooster de walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan zonder olie.

Doe hierna de walnoten in de keukenmachine en pulseer tot het korrelig is geworden. Je kan het ook korter doen, afhankelijk of je houd van een bite of niet.

Voeg de knoflook (eerst klein gemaakt door de knoflookpers), basilicum, Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie toe. Pulseer tot alles klein is geworden, Voeg peper en zout naar smaak toe, voeg eventueel meer olijfolie, basilicum of Parmezaanse kaas toe, tussendoor proeven wat je lekker vindt.

Zo simpel is het!

Bewaren in een glazen pot in de koelkast.

Pesto

 

Dit zal je ook leuk vinden: