Groene smoothie met spinazie, chlorella, banaan en nectarine
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Dit was mijn ontbijtje vanochtend! Een groene smoothie met spinazie als bladgroente. Spinazie is mijn favoriete bladgroente voor een groene smoothie omdat spinazie geen overheersende smaak heeft, hierdoor kan je dit altijd aan een smoothie toevoegen zonder dat de smaak erg veranderd. Om deze reden is spinazie goed om mee te beginnen als je begint met het drinken van groene smoothies.

Chlorella
“Chlorella is een zoetwateralg en bevat zeer veel vitaminen en mineralen. Chlorella is rijk aan chlorofyl, waarvan bekend is dat het ontgiftende eigenschappen heeft. In onze voeding komen verschillende giftige stoffen voor. Deze stoffen kunnen er o.a. voor zorgen dat we bijvoorbeeld in gewicht toenemen en onze spijsvertering verandert.”

Ik heb chlorella poeder aan mijn smoothie toegevoegd omdat dit het lichaam reinigt en ik krijg er energie van. Verder is het o. a goed voor de spijsvertering, verbetert de weerstand, je krijgt er een gave huid door, beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen van en ga zo nog maar even door!

Nodig voor 2 grote glazen

Blend:

  • 1 banaan
  • 2 nectarines
  • Klein handje blauwe druiven
  • Grote hand verse spinazie
  • 100 ml water
  • 1 halve theelepel chlorella poeder
  • 2 eetlepels lijnzaad

Topping:

  • Hennepzaadjes

Groene smoothie

 

Dit zal je ook leuk vinden: