Maca, een wondermiddel bij onvruchtbaarheid?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Ja hoor, daar is hij dan, een artikel over het superfood maca! Ik kreeg veel vragen over maca de laatste tijd, dit kwam omdat ik op de Facebookpagina iets leuks gedeeld had. Dat was namelijk dit:

Ik was op een dag aan het werk en er kwam een klant naar me toe. Ze zei: “Weet je nog dat je me dat gele poedertje adviseerde?” Ik herkende de klant niet meer en ik werd meteen onzeker. Klachten schoten door mijn hoofd en ik was dus meteen voorbereid op een boze klant. Laat maar komen dacht ik..
Ondertussen wees ze het product aan wat ik haar een paar maanden geleden had geadviseerd: maca poeder! Ik keek haar nog eens goed aan en opeens wist ik het weer! Deze mevrouw probeerde al 3 jaar zwanger te worden en was ten einde raad. Als ze niet binnen een paar maanden zwanger zou raken, wilde ze aan IVF beginnen. Ik herinnerde me dat ik haar maca adviseerde, ze pakte het potje, haalde haar schouders op en zei dat ze het ging proberen.
Wat blijkt nu? Ze is nu 3 maanden zwanger! Ze vertelde dat ze na 4 weken maca gebruiken ziek was geworden, en dat ze na 2 weken overgeven toch maar een zwangerschapstest ging doen. Ze kon het bijna niet geloven! En zo kwam ze terug naar de winkel om het te vertellen.

Dit vind ik absoluut het leukste aan mijn werk. Als je een advies hebt gegeven en de klant heeft er baat bij gehad en ze komt dit vertellen, echt super leuk!
Ik heb inmiddels 2 vrouwen in de winkel gehad die zwanger zijn geworden na het gebruik van maca.  Maca kan misschien net zijn wat je nodig hebt.

Na dit leuke verhaaltje, zal ik wat meer vertellen over maca.

Wat is maca en waar komt het vandaan?
Maca behoort onder het superfood, dit vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Maca behoort tot de familie van kruisbloemige planten, waar ook broccoli, kolen, bloemkool, knolrapen en radijsjes deel van uitmaken.
Maca komt uit het Andesgebergte.

De gezondheidsvoordelen van maca op een rijtje:

  • Uit onderzoek blijkt dat maca als adaptogene superfood leidt tot o.a meer energie, uithoudingsvermogen, zuurstof in het bloed, lichamelijke kracht,  verhoogd libido.
  • Maca biedt verlichting bij de volgende aandoeningen: chronische vermoeidheid, depressie, gebrek aan libido, maagkanker, menopauze symptomen, menstruatiestoornissen, ondervoeding, onvruchtbaarheid bij mensen en bij vee, slapeloosheid, slecht geheugen, stress en spanning, tuberculose.
  • Maca is rijk aan de vitamines B1, B2, C en E.
  • Maca is rijk aan calcium, magnesium, fosfor, kalium, zwavel, natrium en ijzer en bevat de spoorelementen als zink, jodium, koper, selenium, bismut, mangaan, tin en silicium.

Hoe smaakt maca?
De smaak van maca doet me denken aan een knol, met een zoete tint.

Hoe gebruik je maca?
Zelf gebruik ik maca poeder door het toe te voegen aan mijn smoothies en soms zelfs door de havermoutpap. Ook kan je het door een sapje of notenmelk mengen.
Als je geen tijd of zin hebt om smoothies of sappen te bereiden, kan je ook capsules met maca kopen.

Hoeveel maca gebruik je?
Gebruik minstens 1 volle eetlepel (10 gram) per dag om de voordelen van maca te ervaren. 2 volle eetlepels is de aanbevolen dosering. Indien gewenst kan je deze dosis nog meer ophogen.
Als je maca capsules gebruikt, volg dan de aanbevolen dosering die op de verpakking staat.
Maca werkt het beste als je na 1 maand consequent gebruik 1 week stopt.

Waar moet ik op letten als ik maca ga kopen?
Zoals al het superfood, is het goed om de biologische variant te kopen.

Zo ziet maca poeder eruit:

maca
maca

maca

 

Als je vragen hebt, stel ze gerust! 

 

Dit zal je ook leuk vinden: