Superfood: Matcha poeder (groene thee poeder)
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Ik heb al zo vaak met dit potje Matcha poeder in mijn handen gestaan, en nu heb ik het dus eindelijk voor mijn verjaardag gekregen! De reden dat ik deze zo graag wilde hebben is omdat ik er nog niet zoveel over wist, benieuwd was hoe het smaakte want ik hou heel erg van groene thee, en door het zelf uit te proberen kan ik er meer over vertellen op mijn werk. Superfood wordt steeds populairder en ik vind het zelf ontzettend interessant en leuk om erover te lezen, uit te proberen en te proeven.

Ik had gehoopt dat het in het Superfood boek van David Wolfe zou staan maar dat is helaas niet het geval, dan maar speuren op het internet.

De Matcha poeder die ik heb gekregen is van het merk Mattisson. Het fijne van dit merk is dat het biologisch is, de potjes zien er mooi en duidelijk uit, en het heeft een breed assortiment aan Superfoodproducten.

Wat is Matcha?
Matcha wordt gemaakt van jonge bladeren van de theeplant Camellia Sinensis. Alleen de fijnste en hele bladeren worden na de oogst gestoomd en aan lucht gedroogd. Na het schoonmaken en het ontstelen worden de bladeren langzaam op graniet vermalen tot een heel fijn groene theepoeder of Matcha. Matcha wordt exclusief in japan op een traditionele en unieke wijze geteeld. De theebladeren worden slechts in het voorjaar geoogst. En de theeplant wordt 3 weken voor het oogsten gedeeltelijk afgedekt voor het zonlicht. De plant reageert op deze veranderde situatie door o.a. meer chlorofyl aan te maken. Dit zorgt ervoor dat de bladeren een diepgroene kleur krijgen. Matcha was vroeger voorbehouden aan het keizerlijke hof en werd het beschouwd als een medicinale drank.   

Matcha is de enige groene theesoort waarbij het gehele theeblad in de vorm van poeder wordt gedronken. Alle aanwezige gezondheidsondersteunende ingrediënten worden maximaal genuttigd omdat niets met het theezakje weggegooid wordt. Matcha poeder is van nature rijk aan anti-oxidanten (o.a. polyfenolen). De polyfenolen behoren tot een grote groep van stoffen die het lichaam beschermen. 
Slechts een paar koppen Matcha thee per dag voorzien in de dagelijkse anti-oxidant behoefte. Daarnaast bevat Matcha poeder een bron van vezels, mineralen en eiwitten. (bron: www.mattisson.nl)

Hoe maak je de thee?
Er zit een maatschepje in het potje, ik heb 1 afgestreken schep in mijn beker gedaan en met heet water aangevuld en opgeklopt tot je een schuimende thee krijgt. That’s it!

Hier een filmpje hoe je Matcha thee maakt: http://www.youtube.com/watch?v=J47FuIXCy68

Hoe smaakt Matcha thee?
Ik vind hem super lekker! Het is gewoon groene thee, wel wat sterker van smaak. Nu moet ik wel zeggen dat ik een enorme groene thee fan ben. Ik las op internet dat veel mensen aan de smaak moeten wennen, het smaakt een heel klein beetje bitter en hooiig. Door de thee niet langer dan 30 seconden op te kloppen wordt de thee niet te bitter en is hij gewoon lekker!

Zo ziet de Matcha poeder eruit

Matcha thee

 

Dit zal je ook leuk vinden: