Amandelmuffins met cranberry en stukjes walnoot – suikervrij
2 votes, 4.50 avg. rating (89% score)

Vanochtend heb ik eindelijk eens een keer amandelmelk gemaakt. Je maakt dit met amandelen en water, en als je het gemaakt heb, hou je de pulp van de amandelen over. (Hoe je dit precies maakt zal ik later nog een stukje over schrijven.)
Een echt Zeeuw gooit niks weg, dus ik besloot om de pulp gelijk te gebruiken om iets mee te bakken. Ik had nog ergens achterin een laatje op een verkreukeld papiertje een recept staan, wat ik een paar maanden geleden van een klant had gekregen. Het recept was met amandelmeel gemaakt, maar die pulp die ik over had, is eigenlijk precies hetzelfde. Afijn, ik heb ze gemaakt, en zoals die mevrouw waar ik het recept van had al zei, ze zijn echt heerlijk! En zo makkelijk en snel gemaakt! Én suikervrij!

Nodig voor 12 muffins:

  • 200 gram amandelmeel (of dus droge amandelpulp wat je over hebt als je amandelmelk maakt)
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • Een eetlepel kaneel
  • 50 gram cranberry’s
  • 70 gram walnoten in stukjes
  • 60 gram geraspte kokos
  • 3 biologische eieren
  • Het sap van 1 geperste sinaasappel
  • 1 appel geraspt
  • 3 eetlepels agavesiroop (of ahornsiroop of honing)
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 12 muffinvormpjes

Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix simpelweg al deze ingrediënten door elkaar en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten bruin. (Let op het laatst op dat ze niet aanbranden, of zet de muffins iets lager.)

Succes!!

AmandelpulpAmandelpulp

Amandelmuffins voor ze de oven in gaan..

Amandelmuffin

 

 

Dit zal je ook leuk vinden: