Blondies
2 votes, 5.00 avg. rating (95% score)

Blondies, al wel eens van gehoord? Brownies ken je sowieso! Blondies zijn brownies zonder chocola. Ze zijn ook net als brownies een beetje luchtig en klef.
Ik had ze nog nooit gegeten dus vond ik het tijd om ze eens uit te proberen. En ja, ze zijn lekker! Ik kwam een leuk receptje tegen maar Yara zou Yara niet zijn als ze het niet veranderde.

Oja, deze blondies zijn trouwens suikervrij! Nog een reden om ze zeker een keer te proberen toch?

Nodig voor lekker luchtige, beetje kleffe, gezonde blondies:

  • 60 gram gesmolten kokosolie
  • 1 biologisch ei
  • 75 gram ahornsiroop
  • 130 gram amandelmeel
  • 65 gram dadels
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snuf Himalaya zout
  • Snuf kaneel
  • Theelepel baking soda (ook wel natriumbicarbonaat genoemd)
  • 65 gram rozijnen

Zo maak je deze gezonde blondies

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Spoel de dadels af, haal de pit eruit en week ze in een bakje met warm water.

Vet een bakblik, ovenschaal of springvorm in met kokosolie.

Door het weken kun je nu makkelijk het buitenste velletje van de dadels afpellen. Zo heb je alleen het zachte, plakkerige gedeelte van de dadels over.

Smelt de 60 gram kokosolie, voeg het ei, de ahornsiroop en citroensap toe en mix even door elkaar. Voeg dan de dadels, amandelmeel, een snufje Himalaya zout, snufje kaneel en de baking soda toe en mix weer goed door. Schep daarna de rozijnen er doorheen.

Stort het beslag in je ingevette schaal en bak in ongeveer 20 minuten goud bruin. Let op het laatst dat het niet verbrand! Anders de oven iets lager zetten.

Laat je blondie goed afkoelen en daarna kan je ze in blokjes snijden.

Enjoy!

blondies1

blondies

blondies

Dit zal je ook leuk vinden: