‘Cheesecake’ met blauwe bessen
2 votes, 3.50 avg. rating (75% score)

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel mensen dus ook goede voornemens. Zelf maak ik nooit goede voornemens voor het nieuwe jaar, ik ga gewoon door met gezond eten en leven zoals afgelopen jaar (die 8 oliebollen en 2 appelbeignets op 31 december, vergeten we gewoon even :D).

Afgelopen week heb ik een ‘cheesecake’ gemaakt. Ik had deze taart al vaak voorbij zien komen op internet en besloot om hem dan toch eindelijk een keertje zelf te maken. Het heeft de naam cheesecake gekregen vanwege het uiterlijk van de taart. Deze gezondere versie van cheesecake bevat namelijk geen kaas, boter, crème fraiche, suiker, en dat soort dingetjes die we liever niet eten omdat we op de gezonde tour zijn!

De cheesecake is super lekker! Makkelijk om te maken, suikervrij, veganistisch én hij ziet er super leuk uit!

Benodigdheden:

  • Keukenmachine
  • Springvorm á 18 cm

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 gram amandelen (of amandelmeel)
  • 100 gram havermout
  • 6 medjoul dadels
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 2 eetlepels agavesiroop (of ahornsiroop of honing)

Ingrediënten cheesecake vulling:

  • 250 gram cashewnoten (minstens 4 uur geweekt in water)
  • Citroensap van 1 citroen
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 5 eetlepels agavesiroop (of ahornsiroop of honing)
  • 1 theelepel vanille-extract

Blauwe bessen topping:

  • 250 gram blauwe bessen
  • 6 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 3 eetlepels agavesiroop (of ahornsiroop of honing)

Zo maak je de cheesecake:
Maal in de keukenmachine de amandelen fijn, tot het een soort meel is geworden (of gebruik gewoon amandelmeel!), voeg de havermout toe en maal nog een paar seconden verder. Voeg dan de dadels in stukjes toe, en de rest van de ingrediënten. Laat de keukenmachine draaien tot alles goed gemengd is.
Doe het deeg in de springvorm, verdeel gelijkmatig en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Maak dan de vulling van de cheesecake. Doe al de ingrediënten van de vulling in de keukenmachine en laat een paar minuten draaien tot alles goed gemengd en een geheel is.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de cheesecake vulling gelijkmatig over de bodem. Zet weer terug in de koelkast.

Doe 100 gram blauwe bessen, de gesmolten kokosolie en het agavesiroop in de keukenmachine en laat draaien tot alles goed gemengd is.
Haal de springvorm weer uit de koelkast, giet de topping over de cheesecake laag en verdeel de rest van de blauwe bessen eroverheen.

Zet de taart minstens 4 uur in de vriezer.

Succes!

cheesecake

Dit zal je ook leuk vinden: