Geroosterde kikkererwten voor bij de film
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Mijn website staat vol met zoete tussendoortjes. Ik ben nu eenmaal een zoetekauw. Maar af en toe heb ik ook wel eens zin in iets hartigs! Zeker als ik een filmpje ga kijken. Bij een film heb ik vaak zin in een bakje chips maar als ik dit zelf maak van bijvoorbeeld pastinaak of zoete aardappel, is dit al op voordat ik ook maar een film heb uitgezocht die ik wil kijken. Bovendien krijg ik ze ook nog niet krokant genoeg, dus dat moet ik nog even blijven oefenen tot ik het helemaal onder de knie heb.
Ik kwam tijden geleden dit receptje voor geroosterde kikkererwten tegen op de website van Vegadutchie, sindsdien heb ik het al regelmatig gemaakt. Mega lekker! Je kan met verschillende kruiden variƫren naar de smaak die jij lekker vind. Ik maak ze met paprika poeder, beetje peper en zout.

Dit heb je nodig:

  • Paprikapoeder (ik kan niet zeggen hoeveel precies, hangt er vanaf wat je zelf lekker vindt)
  • Blikje gekookte kikkererwten
  • Peper en zout
  • Eetlepel olijfolie of (gesmolten) kokosolie

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Open het blikje kikkererwten, gooi het water weg en spoel ze goed af. Laat ze even uitlekken in een vergietje.

Doe een eetlepel olie in een ovenschaaltje, verspreid met een kwastje de olie zodat de olie over heel de bodem zit. Gooi de kikkererwten erbij en schud ze om zodat ze allemaal bedekt zijn met olie.

Voeg dan de paprikapoeder, peper en zout toe en schud om tot alles goed bedekt is.

Rooster de kikkererwten in ongeveer een half uurtje. Na een kwartier of 20 minuten even het schaaltje uit de oven halen en de kikkererwten omschudden zodat ze aan alle kanten krokant worden. Daarna wel in de buurt blijven en opletten dat ze niet verbranden.

Laat ietsje afkoelen en strooi er eventueel nog wat peper en zout over.

Zet een filmpje op en ga lekker snacken ;)!

geroosterde kikkererwten

geroosterde kikkererwten

Dit zal je ook leuk vinden: