Gezond muffins recept met havermout
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Wie mij al lang kent, weet dat ik altijd al van bakken hield. Ik bakte bijna elke week wel muffins of een taart. Nu is dit helemaal omgeslagen, ik wil alleen maar gezond eten klaar maken. Toch is het af en toe wel lekker om iets te snoepen, dus hier een gezond muffins recept!

Nodig:

  • 12 muffinvormpjes
  • Keukenmachine
  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe peer (appel kan ook)
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 biologische eieren
  • 4 eetlepels agavesiroop (ahornsiroop kan ook)
  • 1 eetlepel baobab poeder (niet persé nodig)
  • 1 theelepel bakpoeder (ook wel baking soda of natrium bicarbonaat genoemd)

Optioneel:
Je kunt je muffins eventueel wat zoeter maken door er bijvoorbeeld rozijnen, cranberry’s, stukjes gedroogde abrikoos etc doorheen te doen. Ook kun je er stukjes noot of stukjes pure chocola doorheen doen.
Als je graag chocolade muffins wilt, kun je cacaopoeder aan het beslag toevoegen met stukjes pure chocola.

Zo maak je ze:
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Doe de havermout in de keukenmachine en pulseer tot het een soort meel is geworden. Voeg hierna de overige ingrediënten toe en pulseer totdat je een mooi beslag hebt.
Doe het beslag in muffinvormpjes en bak deze in ongeveer 25 minuten bruin.

Let op: Net als bij een ‘gewone’ cake, moet je tussendoor de oven NIET open doen, want dan zakken ze in.

Succes!

Muffins

Dit zal je ook leuk vinden: