Gezonde bounty’s!
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Ik wilde ze al een tijdje gaan maken maar het kwam er niet van, maar gisteren heb ik ze eindelijk gemaakt: Gezonde bounty’s!
Ik hield sowieso al heel erg van bounty’s, ik vind de combinatie van kokos en chocolade zo lekker! Dus toen ik dit recept een keer voorbij zag komen moést ik deze natuurlijk een keertje gaan maken.
Ze zijn nog lekkerder dan de originele bounty vind ik zelf!

Ik heb dit recept niet zelf bedacht, ik heb het gevonden op: http://puursuzanne.wordpress.com/ Ik heb het wel zelf een beetje aangepast.

Nodig voor ongeveer 25 kleine bounty’s:

  • Keukenmachine
  • Steelpan met metalen kom (om de chocola te smelten)
  • 120 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 4 eetlepels ahornsiroop (agavesiroop kan ook)
  • 6 ontpitte verse medjoul dadels in stukjes
  • 150 gram pure chocola (liefst 72% puur of meer)

Zo maak je ze:

Doe de kokosrasp, kokosolie, ahornsiroop en dadels in de keukenmachine en pulseer tot je een mooi geheel hebt. Proef tussendoor of de smaak goed is, en kijk of het plakkerig genoeg is om balletjes of blokjes van te kneden. (als het bijvoorbeeld niet plakkerig genoeg is, nog een dadel toevoegen of als het te plakkerig is, wat extra kokos toevoegen.)

Kneed blokjes (of balletjes) van dit mengsel en leg op een met aluminiumfolie bekleed bord. Zet deze minstens een half uur in de koelkast.

Smelt ondertussen de chocola au bain marie.

Doop alle kokosblokjes in de gesmolten chocola en leg terug op het bord, en laat deze weer hard worden in de koelkast. Na ongeveer een uur/anderhalf uur zijn ze klaar!

Waarschuwing: Ze zijn echt heeeeel erg lekker!

Binnenkant bountys

Bounty's

Bounty's Bounty's

Dit zal je ook leuk vinden: