Gezonde carrotcake, helemaal suikervrij!
3 votes, 4.33 avg. rating (86% score)

Ik wilde al tijden een carrotcake bakken. Een paar jaar geleden maakte mijn moeder deze een keer, maar deze was uiteraard niet zo gezond: vol met suiker natuurlijk. Ik speurde het internet af naar een beter recept maar ik kwam niks tegen wat echt naar mijn zin was. Op den duur kreeg ik een heel goed idee! Het bananenbrood wat ik altijd maak, smaakt qua structuur echt naar cake. Dus waarom voeg ik hier niet gewoon een beetje wortel aan toe? En zo kwam het recept voor een gezonde carrotcake tot leven! Het is echt té simpel!

Gisteren plaatste ik al een foto van een plakje carrotcake op Instagram en Facebook en ik kreeg zoveel likes en vragen naar het recept dat ik gauw het recept op de website moest plaatsen. Dus bij deze :).

Dit heb je nodig voor deze gezonde carrotcake:

  • Mixer
  • Beslagkom
  • Rasp (of je raspt het net als ik met de keukenmachine, wat een geweldig apparaat!)
  • Cakevorm

Ingrediënten voor de carrotcake:

  • 2 rijpe bananen
  • 200 gram wortels (een winterpeen kan ook!)
  • 150 gram amandelmeel
  • 80 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels speculaas- en koekkruiden
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 115 ml water
  • 30 ml ahornsiroop (agavesiroop of honing kan ook)
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je de carrotcake

Rasp de wortels. Zet de wortels even apart.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met kokosolie.

Mix de bananen tot een prutje, en voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Mixen tot alles goed door elkaar is. Op het laatste spatel je de geraspte wortels er doorheen.

Giet het beslag in de cakevorm, verdeel eventueel gelijkmatig met een spatel, en bak in 35 tot 40  minuten goudbruin. Controleer of de carrotcake goed is, door met een satéprikker er in te prikken. Als deze er schoon uit komt, is hij goed!

Enjoy!

Geraspte wortels

Carrotcake beslag

Carrotcake

carrotcake

Ook is het heel leuk om de cake te bakken in een ronde vorm, en er een frosting overheen te doen, net als een echte taart!

Nodig voor de frosting:

  • 1 bakje low fat roomkaas
  • 1 volle eetlepel honing (of agavesiroop of ahornsiroop kan ook)
  • 1 volle eetlepel citroensap

Deze ingrediënten mix je met een mixer door elkaar. Verdeel de frosting met een spatel gelijkmatig op en rond de carrotcake. Nog wat nootjes (ik gebruikte gepelde pistachenoten) op de bovenkant en je bent klaar!

carrotcake met frosting

Dit zal je ook leuk vinden: