Hartige havermout-kaaskoekjes
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Mijn website barst van de zoete tussendoortjes, dus leek het me een goed idee om iets voor de hartige trek te maken. Deze koekjes zijn binnen 10 minuten gemaakt, en hoeven maar een kwartiertje in de oven, dus binnen een half uurtje heb je wat lekkers op tafel! De koekjes zijn lekker om gewoon zo te eten, maar je kan ze ook in de vorm van een kaasstengel kneden en is dus ook erg lekker bij een soepje.

Ingrediënten:

  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram havermout
  • 20 gram sesamzaad (en nog wat meer, om erover heen te strooien)
  • 1 biologisch ei
  • Snufje zout

Zo maak je de koekjes
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg bakpapier op het ovenrooster.

Verkruimel de geitenkaas boven een kom, voeg de havermout, sesamzaadjes, snufje zout en het ei toe en meng en kneed dit tot een deeg.

Rol kleine balletjes van het deeg en druk plat op de bakplaat zodat je mooie ronde koekjes krijgt. Of, als je liever kaasstengels voor bij de soep wilt, maak er rolletjes van en druk ook plat op de bakplaat.

Besprenkel de koekjes/stengels met nog wat extra sesamzaadjes en druk ze zachtjes een beetje in de koekjes.

Bak de koekjes in het midden van de oven in een kwartiertje goudbruin en krokant.

Enjoy!

Kaaskoekjes voor ze de oven in gaan

 

Kaaskoekje

 

Dit zal je ook leuk vinden: