Mueslirepen met pecannoten
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Ik hoor vaak van mensen dat ze het moeilijk vinden om gezonde tussendoortjes te vinden. Zelf heb ik daar niet zo’n moeite mee, mijn hoofd zit vol met ideetjes en recepten en ik sta altijd te springen om iets nieuws te bedenken en te bakken als ik vrij ben. Ik kijk wat er allemaal in huis is en hiermee ga ik aan de slag.

Een reep is makkelijk om mee te nemen naar je werk/ school of waar je ook heen gaat. Maar vaak zijn repen uit de supermarkt niet zo gezond als dat op verpakking staat. Meestal vol met suiker en dan ga je meteen al de mist in.

Zelf vind ik mueslirepen erg lekker en ze zijn nog makkelijk zelf te maken ook!

Nodig:

  • 150 gram havervlokken
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • 30 gram pecannoten, grof gehakt
  • 10 gram geraspte kokos
  • 3 dadels in stukjes
  • 3 gedroogde vijgen in stukjes
  • Klein handje rozijnen
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 5 eetlepels kokosolie (eerst gesmolten)
  • 1 eetlepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar, voeg dan de gesmolten kokosolie en ahornsiroop toe en meng goed door elkaar.

Bekleed een bakblik met bakpapier en stort het mengel erin. Druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel of je handen.

Bak in 20 – 25 minuten bruin. (Let op dat het niet te hard gaat! Ik heb halverwege de schaal uit de oven gehaald en bekleed met aluminium folie en toen weer terug in de oven gezet, dit voorkomt dat het aanbrand.)

Als het afgekoeld is kan je het in repen of blokjes snijden of grove brokken breken.

Muesli reep met pecannoten

Mueslirepen

 

Dit zal je ook leuk vinden: