Pecannoten taart
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Vaak zit ik in mijn vrije tijd op internet te zoeken naar lekkere recepten. Er zijn een aantal blogs die ik regelmatig bekijk, een van mijn favorieten is Deliciously Ella. Zij heeft ontzettend veel lekkere recepten met prachtige foto’s. Af en toe probeer ik een recept uit van haar. De blog is helaas wel in het Engels, waardoor ik altijd even extra moet nadenken tijdens het koken. Ook werkt zij bijvoorbeeld veel met cups in plaats van milliliters, dan moest ik de hoeveelheden gaan uitrekenen. Gelukkig kwam ik een paar weken geleden per toeval cups tegen, deze heb ik natuurlijk meteen gekocht!
Ik had al een paar keer een lekkere taart voorbij zien komen en nu moest het er toch maar eens van komen om hem te maken. De Pecan Pie. Ik vind pecannoten heel erg lekker, en na de overige ingrediënten te hebben gelezen, kon ik me voorstellen dat hij heel lekker zou smaken. En ja, hij smaakt heel erg lekker! Hij is wel enorm machtig, dus als je hem maakt, snij het in kleine puntjes als je het serveert.
Als je deze heerlijke taart wil maken, ik heb hier het recept in het Nederlands, en je hebt ook geen cups nodig.

Nodig voor de pecannotentaart

Voor de Bodem:

  • 330 gram amandelmeel
  • 10 medjoul dadels
  • 1 eetlepel cocosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels water

Voor de Vulling:

  • 115 gram pecannoten
  • 1 potje cashewpasta (á 170 gram)
  • 12 medjoul dadels
  • 3 eetlepels ahornsiroop (agavesiroop kan ook)
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 180 ml water

En nog wat pecannoten om de taart te versieren.

Zo maak je de pecannotentaart

Verwarm de oven voor op 18o graden. Doe het amandelmeel, de dadels, kokosolie, water en kaneel in de keukenmachine, en pulseer tot het een deeg is.

Vet een springvorm in met kokosolie, kneed het deeg in de vorm en maak een opstaande rand.

Bak de bodem een kwartier (of iets korter) onder in de oven, de bodem moet een beetje bruin worden.

Ondertussen maak je de vulling. Doe de pecannoten in de keukenmachine en pulseer tot een soort meel. Voeg dan heel het potje cashewpasta toe en pulseer tot het goed door elkaar gemengd is. Voeg dan de ahornsiroop, amandelmelk, kaneel en dadels toe. Pulseer weer tot het goed door elkaar gemengd is. Voeg dan beetje voor beetje het water toe. Pulseer tot het een lekker dik papje is.

Giet de vulling in de springvorm, versier met de overige pecannoten en laat een paar uur opstijven. Hoeft niet persé in de koelkast, buiten de koelkast gaat prima.

Enjoy!

Pecannotentaart

 

Pecannotentaart

Dit zal je ook leuk vinden: