Een snel 1-persoons-appeltaartje
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Soms heb je wel eens zin in iets lekkers, snels, en waarvoor je niet meteen naar de supermarkt hoeft omdat je 9 van de 10 ingrediënten niet in huis hebt. Dat had ik net dus. Ik wilde eigenlijk iets maken wat ik in een tijdschrift had gezien, maar ik verander graag recepten naar eigen hand zodat ik niet naar de winkel hoef om iets te halen. Zodoende kwam ik uit op dit 1-persoons-appeltaartje! Zo simpel te maken en echt heel erg lekker!!!

Nodig voor dit taartje:

  • Een klein ovenschaaltje (Ik had er een met een diameter van 8,5 cm – vanochtend voor €1,50 gekocht bij de Hema.)
  • 2 medjoul dadels
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 appel in stukjes
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • Scheut kaneel

Zo maak je hem
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Ontpit en snijd de dadels in stukjes (zelf knip ik de dadels in stukjes, vind ik makkelijker, omdat ze zo plakkerig zijn).

Voeg het amandelmeel en de gesmolten kokosolie toe aan de stukjes dadel, meng dit goed door elkaar met een lepel tot het een soort deeg wordt.

Vet het ovenschaaltje in met kokosolie en bekleed het met het ‘deeg’.

Snijd de appel in stukjes, meng in een bakje de stukjes appel met  de kokosbloesemsuiker en kaneel. (Zelf heb ik de appel niet geschild omdat de schil ook hartstikke gezond is, maar je kan hem natuurlijk ook schillen als je dat liever hebt.)

Doe het geheel in de vorm en zet het 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.

En smullen maar!

Ovenschaaltje

Dadels in stukjes

Het deeg

Deeg in ovenschaaltje

Mini appeltaartje

 

Appeltaartje

Dit zal je ook leuk vinden: