Snelle, gezonde tussendoortjes die klaar zijn binnen 5 minuten!
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Bij gezond eten zit de ‘moeilijkheid’ voor veel mensen het vaak in de juiste tussendoortjes kiezen. Al heb ik al een aantal recepten voor lekkere tussendoortjes, leek het me leuk om nog wat lekkere, gezonde én snelle tussendoortjes op een rijtje te zetten.

 1. Op de eerste plek staan zonder twijfel ongebrande, ongezouten noten!
  Op de foto: Walnoten, paranoten, hazelnoten, amandelen, pinda’s, cashewnoten en pecannoten.
  Ongebrande noten
 2. Banaan-pindakaasspiesjes!
  Banaan met daartussen pindakaas (Een andere notenpasta kan natuurlijk ook, let wel op dat er in ieder geval niks aan toegevoegd is, het moet 100% notenpasta zijn), rozijntjes op de uiteinden en wat kaneel erover gestrooid zodat het er nog feestelijker uit ziet!
  Banaan-pindakaas spiesjes
 3. Deze spiesjes van tomaat, mozzarella en basilicum zijn verslavend lekker! Druppel er wat balsamicoazijn overheen (of niks!) en smullen maar!
  Spiesjes tomaat, mozzarella en basilicum
 4. Gedroogd fruit is ook heerlijk! Vaak eet ik deze in combinatie met de ongebrande noten. Op de foto zie je: Goji bessen, vijgen, rozijnen, dadels, moerbeien, lampionplantjes, cranberries, bananenchips en incabessen. Je zou natuurlijk ook nog gedroogde abrikozen kunnen nemen, die had ik toevallig niet in huis maar zijn wel heel erg lekker! Liefst ongezwaveld. (Let op als je dit gaat kopen, vaak is er veel suiker aan toegevoegd, dus probeer de ongezoete variant te vinden)
  Gedroogd fruit
 5. Deze ‘Healthy Snicker‘ is zo simpel en snel gemaakt, en stiekem nog lekkerder dan een echte snicker. Snij de dadel open, haal het pitje eruit en vul het met crunchy pindakaas (of een andere notenpasta) en strooi er wat rauwe cacaopoeder over.
  Healthy Snicker!
 6.  Dit tussendoortje is niet persé mijn favoriet, maar toch goed te doen. Ik zie het vaker op internet en boeken voorbij komen dus ik moest deze wel een keer proberen. Een stengel bleekselderij gevuld met pindakaas en rozijnen.
  Bleekselderij
Dit zal je ook leuk vinden: