Suikervrije chocolade dadelcake
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Vandaag heb ik een super lekkere én gezonde chocolade cake gemaakt. En hij is nog suikervrij ook! De cake is namelijk gezoet met dadels.
Dit recept heb ik van iemand gekregen die ik volg op Instagram. (Klik hier voor haar Instagram-account)
Ik heb het recept wel iets aangepast. Voor het oorspronkelijke recept maak je een soort meel van walnoten, door walnoten in de keukenmachine te doen. Ik ging vandaag voor makkelijk en snel, dus koos ik ervoor om amandelmeel te gebruiken, dit ligt namelijk standaard bij ons in de voorraadkast.

De cake is simpel te maken en erg lekker, dus echt het proberen waard!

Nodig voor deze chocolade-dadelcake:

  • 250 gram ontpitte medjoul dadels
  • 125 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 3 eetlepels agavesiroop
  • 4 eieren (gesplitst)
  • 4 eetlepels cacaonibs (of stukjes walnoot is ook heel lekker!)

Zo maak je de chocolade-dadelcake:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met kokosolie.

Doe de dadels in stukjes (anders word het in de keukenmachine 1 kleverige homp) samen met het amandelmeel, cacaopoeder en agavesiroop in de keukenmachine en pulseer tot het goed door elkaar gemalen is.

Splits de eieren.

De 4 eierdooiers aan het beslag mengen.

De 4 eiwitten in een kom opkloppen tot het stijf is. Spatel dit door het beslag.

Eventueel de cacaonibs of stukjes noot door het beslag mengen.

Giet het beslag in het cakeblik, verdeel gelijkmatig en bak in 30 minuten de cake gaar. Als er een satéprikker schoon uit de cake komt, is hij goed!

 

Het beslag van dadels, amandelmeel, agavesiroop en eierdooiers

Opgeklopte eiwitten

De cake

 

Chocolade dadelcake

Dit zal je ook leuk vinden: