Suikervrije kokosmakronen
14 votes, 2.93 avg. rating (60% score)

Een tijdje geleden kwam ik dit topper van een recept tegen op Instagram: suikervrije kokosmakronen! Als je van kokos houdt, dan kan je hier licht verslaafd aan raken kan ik je vertellen. Toen ik deze voor het eerst maakte, bakte ik er 12 en die zijn diezelfde avond gelijk opgegaan. Zo lekker! (Niet allemaal zelf opgegeten hoor!)
Wat heel fijn is, dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt voor de kokosmakronen en misschien heb je deze al wel in huis. De laatste reden dat je deze kokosmakronen echt moét maken, is omdat ze suikervrij zijn. Ze zijn namelijk gezoet met honing.

Nodig:

  • 1 eiwit
  • 1 cup kokosrasp
  • 2 eetlepels honing (kan ook met agavesiroop of rijststroop)

Zo maak je de kokosmakronen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breek een ei en splits het eiwit van de eierdooier. (Eierdooier heb je niet meer nodig, maar weggooien is ook zo zonde, hier een aantal tips wat je er nog mee kunt doen!)

Meng in een kom het kokosrasp met het eiwit en voeg de honing toe. Het kan zijn dat het nog te droog is om er balletjes van te kneden, dan voeg je nog wat extra honing toe.

Als het mengsel goed aanvult kan je er balletjes van kneden, knijp ze goed fijn in je handpalmen zodat ze niet uit elkaar vallen en leg ze voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenrooster.

Bak de kokosmakronen in ongeveer 10 minuutjes. Niet schrikken als ze heel lichtbruin worden op sommige stukjes, dan worden ze juist lekker krokant!

Succes!

kokosmakronen

kokosmakronen

kokosmakronenkokosmakronen

kokosmakronen

kokosmakronen

 

Dit zal je ook leuk vinden: