Superfood koekjes met havermout
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Ik ben al een tijdje aan het uitproberen hoe ik koekjes met havermout het lekkerst krijg. De eerste keer dat ik ze bakte, had ik alleen de ingrediënten havermout, banaan, kaneel en rozijnen. Het ‘deeg’ proefde wel zoet maar na het bakken bleef daar niet zoveel van over. Ik wilde de perfecte koekjes dus na veel bakken en proeven heb ik ze dan eindelijk!
Ik heb ze gezoet met de superfoods Lucuma en Baobab poeder en nog een beetje ahornsiroop.

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 koekjes:

  • Anderhalve rijpe banaan, geprakt
  • 100 gram havermout
  • 3 eetlepels ahornsiroop (of agavesiroop)
  • 2 eetlepels Lucuma poeder
  • 1 eetlepel Baobab poeder
  • 1 eetlepel chiazaadjes
  • 1 eetlepel speculaas kruiden
  • Een handje rozijnen

Als je geen Lucuma en/of Baobab poeder hebt, kun je dit vervangen door nog een halve banaan.

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden

Prak de bananen, en voeg de rest van de ingrediënten eraan toe en roer heel goed door.

Bekleed een rooster met bakpapier en leg er hoopjes deeg op. Druk deze een beetje plat met een vork.

Bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten krokant en bruin, let tussendoor wel op of ze niet verbranden.
Ik heb na een kwartier het rooster gedraaid omdat bij mijn oven de achterkant warmer is.

Variatietips

Je kunt er eventueel ook nog cacaopoeder en cacaonibs doorheen doen om een soort chocolade koekjes te krijgen.
Ook kun je er verschillende soorten noten en gedroogde vruchten (in stukjes) doorheen doen.
Ook lekker met kokosrasp erdoor!

Superfood koekjes voor ze de oven in gaan
De donkere koekjes zijn met cacao poeder

Superfood koekjes net uit de oven

Superfood koekjes

 

Dit zal je ook leuk vinden: