Terug van vakantie + een gezonde chocoladetaart
1 vote, 5.00 avg. rating (93% score)

Allereerst, sorry dat het zo lang geduurd heeft voor ik een nieuwe blog heb geschreven! Zoals je misschien hebt gezien op Facebook of Instagram, ben ik een week op vakantie in Griekenland geweest. Ik wilde voor de vakantie gauw nog een nieuwe blog schrijven, maar ja, je kent het vast wel, die week voor de vakantie zijn er nog zoveel dingen die je moet doen waardoor sommige dingen erbij inschieten. Dus vanaf nu beloof ik weer trouw elke week iets te schrijven. Ja, echt!

Ik ben heel erg blij dat ik weer thuis ben! Niet dat ik geen leuke vakantie heb gehad, zeker wel! Maar ik ben gewoon geen vakantiemens. Ik gaf het dit jaar weer een kans, en ik had ook echt zin om op vakantie te gaan, maar als ik er eenmaal ben heb ik altijd last van heimwee. Misschien ben jij wel een echte vakantieganger en denk je: “Wat is er nou lekkerder dan een weekje helemaal weg en niks hoeven doen?!” Ik kan me heel goed voorstellen dat je dit denkt. Zelf hou ik gewoon heel erg van thuis zijn, mijn eigen ding doen, koken, bakken, boodschappen doen, vroeg opstaan, in mijn eigen bed slapen, bloggen, fotograferen, naar mijn vriend, naar vriendinnen, sporten, moet ik nog even doorgaan? Ik hou gewoon van thuis zijn!

vakantie

Als je op vakantie bent heb je wel tijd om over bepaalde dingen na te denken. Nadenken over belangrijke- maar ook over minder belangrijke dingen. Een minder belangrijk ding waar ik bijvoorbeeld over na heb gedacht: “Wat ga ik als eerste bakken als ik weer thuis ben?! ”

Ik volg Healthyfans al een hele tijd op Instagram en sinds kort is zij ook begonnen met bloggen. Op haar blog vond ik een chocoladetaart met als basis kikkererwten. Eigenlijk iets wat ik zelf nooit zo verzinnen maar ik was wel heel erg nieuwsgierig hoe deze zou smaken. Jenny van Healthyfans schreef dat de taart écht wel lekker is en je de kikkererwten niet proeft, dus daar vertrouwde ik maar op!

En ja hoor, ze had gelijk. De taart is super lekker! Je proeft totaal niet dat er kikkererwten in zitten en de taart is lekker luchtig en een beetje klef. Ook vind ik de combinatie van chocola en gember verrassend lekker! Mijn ouders, mijn vriend, mijn broertje en een vriendin  van me hebben hem al geproefd en iedereen vond hem super lekker. Dus ik zou zeggen, aarzel niet als je de ingrediënten leest, gewoon proberen!

Nodig voor deze Healthy Ginger Pie Brownie van Healthyfans:

  • 4 eieren
  • een half zakje bakpoeder
  • 100 gram noten (Ik heb voor walnoten gekozen)
  • 2 theelepels kaneel
  • 350 gram kikkererwten (gekookt en uitgelekt)
  • 250 gram medjoul dadels, ontpit
  • 10 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 175 gram honing
  • 1 tot 2 cm  geraspte gember (naar smaak)

Lijkt het je wat? Klik hier voor het volledige recept.

healthy brownie ginger pie

healthy brownie ginger pie

Dit zal je ook leuk vinden: