Verantwoorde brownie uit het kookboek van Gwyneth Paltrow
3 votes, 3.33 avg. rating (71% score)

Vandaag heb ik weer een super lekkere brownie gebakken! De lekkerste brownie die ik ooit gemaakt heb, en hij is nog wel zonder suiker ook! En voor mijn veganistische volgers, dit is ook nog eens een veganistische brownie.
Hij is lekker luchtig en een beetje klef, precies zoals een brownie hoort te zijn. En erg simpel om te maken :-).
Ik heb het recept uit het kookboek (H)Eerlijk, van Gwyneth Paltrow. Echt een aanrader om dit boek aan te schaffen als je van koken houd. Ik ben er super blij mee en ik weet zeker dat ik nog veel recepten uit dit boek ga uitproberen. Dit brownie recept staat in het boek op bladzijde 252, het heet het Brownierecept-dat-mag.

Nodig voor deze heerlijke brownie:

  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 90 cacaopoeder
  • Anderhalve eetlepel bakpoeder
  • Een snufje zeezout
  • 115 gram plantaardige olie (ik heb extra vergine kokosolie gebruikt)
  • 240 ml ahornsiroop
  • 120 ml bruine rijstsiroop
  • 120 ml sterke koffie
  • 120 ml sojamelk (rijstmelk of amandelmelk kan ook)
  • 1 eetlepel puur vanille extract

Zo maak je de brownie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet in met een neutrale olie. Ik heb zelf kokosolie gebruikt.

Meng in een kom het meel, de cacao, het bakpoeder en het zout door elkaar.

Klop in een andere kom de olie, de 2 soorten siroop, koffie, sojamelk en vanille door elkaar.

Mix het vloeibare mengsel door het droge, maar mix niet te lang, want anders worden de brownies taai. Giet het beslag in de beklede bakvorm en zet het ongeveer 30 minuten in de oven.

De brownie is goed als er een satéprikker uit komt met heel weinig chocolade eraan. Dan is de brownie lekker smeuïg.

Laat de brownie afkoelen voor je er vierkantjes van snijdt.

Brownie voor hij de oven in gaat

Brownie net uit de oven

Brownie

(H)eerlijk van Gwyneth Paltrow

 

Dit is de rijstsiroop die ik heb gebruikt. Voor het eerst dat ik dit gekocht heb, ik ga het zeker vaker kopen, smaakt echt heel lekker!

Dit zal je ook leuk vinden: